Intervju

Annie og Wei: Et aktivt familieliv

Småbarnsforeldrene Annie og Wei hygger seg i trygge omgivelser på Harestua.

“Vi er nesten alltid ute på noe,” smiler Annie (37), mens barna leker rundt i turnhallen. Sammen med samboeren Wei (41) og døtrene Lily (3), Maya (7) og Emilie (11), trives hun godt i det aktive miljøet på Harestua. “Det er flotte fritidstilbud her ute. Alle jentene går på turn, og vi er også innom fotball, håndball og alpint.” Wei nikker. “Det er mange frivillige ildsjeler her ute. Det virker som de fleste foreldrene er med og hjelper til. Dugnadsånden står sterkt!”

 “Det er flotte fritidstilbud her ute. Alle jentene går på turn, og vi er også innom fotball, håndball og alpint.” – Annie

Les mer om Sagparken her

Paret har tidligere bodd i Oslo, men da det ble snakk om barn var det klart at de ville flytte til et roligere sted. “Det var uaktuelt for oss å oppdra barn på Grønland,” forklarer Annie, mens Lily smyger seg inntil henne for å få spille på mobilen hennes. “Valget falt på Harestua etter et par besøk hos ei venninne av meg som bygde hus her. Plutselig hadde vi kjøpt tomt også. Vi er fremdeles fornøyd sju år senere. Det er et trygt sted å vokse opp.”

Døtrene løper til og fra, og hun svarer tålmodig på spørsmålene deres mens hun legger til: “Her er vi nær alt, og det er ingen biltrafikk der ungene går. Det er lagt opp til at man kan gå på ski og ake til og fra skolen om vinteren, og på sommeren kan man gå gjennom skogen.” Barna som vokser opp på Harestua  er mye ute, og det er mange sosiale opplegg for dem. Barnehage, skole og lokalsamfunn støtter opp under ungene – fritiden blir sjelden brukt til å sitte inne.

Trykk på bildet for å få fullskjermvisning

“Med så mye fin natur i nærområdet, ville det vært synd å ikke bruke den,” sier Wei. “Det er aldri stille i gatene, det er alltid masse barn og liv.” “Også er det masse orientering og sånn!” legger Emilie til fra sidelinjen. Noe av det viktigste er allikevel å ikke legge press på barna. “Fokuset er på breddetilbud. Poenget er jo at det skal være gøy for barna, ikke at de skal prestere best mulig. Det skal være plass til alle,” forklarer Annie engasjert.

 “Det er aldri stille i gatene, det er alltid masse barn og liv.” – Wei

Livet på bygda passer også godt for foreldrene. “Det kan være litt slitsomt, så det er fint med foreldresamarbeid,” smiler Annie. Også de voksne har mange aktive fritidstilbud i lokalsamfunnet. “De samles ofte og går turer i skogen, mot Solobservatoriet og Paradiskollen” sier Annie. “Det er noe for alle her.” Den praktiske beliggenheten er også et pluss. Både hun og Wei pendler til jobb, og setter pris på at det er kort vei til det meste. “At det kommer flere butikker er også flott! Samtidig er vi glad for at utbyggerne fokuserer på naturmaterialer, så det fine ved Harestua blir bevart” sier paret. “Dette er et lite sted med mange muligheter!”

Les mer om Sagparken her

Intervju skrevet av Eivind August Westad Stuen