Intervju

Silje og Francis: Møttes i midten

Silje og Francis flyttet fra Oslo til Harestua, og har funnet ro og trivsel.

“Harestua, hvor er det?” Det var Francis (26) reaksjon da forloveden Silje (27) foreslo å flytte for omlag to år siden, etter å ha hørt om stedet fra en kollega. Hun jobber som tannlege på Gran, mens Francis jobber for et vekterselskap i Oslo. Harestua ble et naturlig sted å møtes i midten, og en uke senere hadde de kjøpt leilighet. De angrer ikke. “Nå møtes vennegjengen like godt her som i Oslo,” forteller Silje med et smil, “De er med ut i skogen for å gå tur og grille, og mamma kommer hver høst for å plukke blåbær. Vi ble fort glad i stedet!”

“Nå møtes vennegjengen like godt her som i Oslo” – Silje

Les mer om Sagparken her

Paret liker det rolige livet i de landlige omgivelsene, og setter pris på tilknytningen til Oslo. “Det er lett å reise inn for å treffe venner og familie, det skjer jo mye i byen. Men vi savner fort roen og tryggheten,” forklarer Silje. “Vi hadde nesten ikke ventet å trives så godt, men vi vendte oss raskt til tilværelsen her,” legger Francis til. “Her ute hører man bare fugler og vind. Det er deilig.”

Silje og Francis ser også frem til utbyggingen. “Flere muligheter er alltid bra. Jeg ser frem til utepils!” sier Francis med et glis. Også vennene i Oslo gleder seg. “De vil ofte komme og besøke oss, og da blir det kjempebra å få flere ting hit. Et ordentlig sentrum med møtesteder og sosialt liv blir gøy for gjengen,” smiler Silje.

Familiens tredje medlem, conure-fuglen Lana, roper på oppmerksomhet i bakgrunnen. “Hun pleier å fly fritt her inne, skjønner du,” forklarer paret. Den unge fuglen trives også i de landlige omgivelsene, og Francis forteller at de har planer om å ta henne med på turer i bånd når hun blir eldre. “Vi skaffet henne så snart vi flyttet hit. Man har liksom mer mulighet til å gjøre sånne ting her ute.” Lana snur seg blygt vekk; hun skjønner at vi snakker om henne.

Selv om det var mange tilfeldigheter som brakte det unge paret til Harestua, er det ingen tvil om at dette er hjemmet deres nå. “Vi har hatt mange nye opplevelser siden vi kom hit,” forteller Silje mens hun ser ut av vinduet. “Det hadde vært gøy å få resten av familien ut hit.” Francis er enig. “Det er deilig med færre mennesker. Man blir liksom mer fri. Vi tenker oss å bli her, og kanskje bygge vårt eget hus etterhvert.”

Det er tydelig på dem begge at det nå har blitt uaktuelt å flytte tilbake til byen. “Vi vil heller at barna våre skal vokse opp her enn i Oslo,” smiler de. Livskvaliteten på Harestua har overbevist dem.

“Jeg vil heller at barna våre skal vokse opp her enn i Oslo.” – Silje

Les mer om Sagparken her

Intervju skrevet av Eivind August Westad Stuen