Intervju

Thea og Kenneth: Friluftsglede

Thea og Kenneth nyter tilværelsen med natur og turmuligheter like utenfor døra.

“Dette er luksus!” sier Thea (25). Vi har gått fem minutter inn i skogen fra huset hvor hun flyttet inn med sin samboer Kenneth (27) for et år siden, og står nå foran et lite vann, fritt for trafikk og støy. “Man trenger ikke engang å sette seg inn i en bil for å få gode naturopplevelser.” Kenneth nikker. “Vi kan gå til Holmenkollen hvis vi vil!”

“Når vi er ferdigutdannede som lærere, finnes det mange jobbmuligheter innen en times omkrets” – Thea

Les mer om Sagparken her

Sammen med fuglehunden Odin trives det unge paret godt med omgivelsene på Harestua. “Det beste her i livet er like i nærheten,” sier Kenneth, og peker utover det pene landskapet. Både han og Thea tar en mastergrad i Oslo, og bruker en drøy halvtime på pendlingen. “Når vi er ferdigutdannede som lærere, finnes det mange jobbmuligheter innen en times omkrets,” legger Thea til.

Når de ikke studerer, lever de et aktivt liv med teltturer, sykling, ski, jakt og fiske. “Områdene er godt vedlikeholdt, takket være frivillige i lokalmiljøet,” forteller Kenneth. “Vi kan gå rett inn i Marka, og møter vi noen på turen sier alle hei. Folk er blide og omgjengelige, ikke som i byen.” Folk kommer gjerne langveis fra for å bruke områdene. Det er stier over alt, og om vinteren legges det til rette for mange fine skiløyper. “Odin har det som plommen i egget!” gliser Kenneth, idet den livlige hunden snuser energisk rundt i skogkanten.

“Det er turmuligheter sommer som vinter” – Thea

Thea er glad i friluftsfotografi, og har tatt frem kameraet. “Vi stortrives her,” sier hun, mens hun knipser et bilde av solen som sakte synker ned over vannet. “Det er turmuligheter sommer som vinter, og de nye idrettsanleggene i nærheten er fantastiske! Der finnes alt av tilbud, både for unge og voksne. Det er i det hele tatt mye engasjement i lokalmiljøet.”

“Det er viktig å bevare det som er særegent for stedet. For Harestua er det natur og turopplevelser. Det har de fått til!” – Kenneth

Begge er positive til satsningen på Harestua. “Vi får bedre tilbud og nye muligheter. Harestua blir i det hele tatt mer sentralt,” forklarer Thea. “Det er viktig å bevare det som er særegent for stedet. For Harestua er det natur og turopplevelser. Det har de fått til!” legger Kenneth til.

Når det blir snakk om fremtiden, er de ikke i tvil. “Vi tenker å bli værende her,” sier det friluftsglade paret i kor.

Les mer om Sagparken her

Intervju skrevet av Eivind August Westad Stuen